Saturday, November 12, 2011

guys..the new me!!

halooooo..

sebenarnye ak bosan betul kalau cuti nie..
xde bende agaknye nk buat..
so tangan ni memang gediks sikit nk online je..
tegoklah blog baru saye!!saye nk nak bukak buku baru..
walaupun atok dah xde,rasa kehilangan tu memang ada
tapi Allah sayangkan atok lebey dari ak sayang atok..aku redhaaa..

pada dak serumah.. ak nk mintak maaf sangat2 ..
sepanjang aku kehilangan, ak memang malas nak bercakap
dengan korang..bukan sebab lain pun..
even kadang macam kita semua nampak awkward bila bersembang biasala tu..
ak memang xpandai nak entertain orang pun(ak gf baek seung jo plak)heheh

pada kawan yang sangat2 saya sayang CIK SITI ..dah lame kita xspend masa together-gether..jom kuar jom!

last sekali,pada mak dengan abah..adik nak berubah,jadi orang yang lebih baik dari dulu..xmenyusahkan mak dengan abah dah..

pada pembuat fitnah tu,terima kasih sebab tuan telah bunuh seorang lagi umat muhammad di muka bumi ni..

selain dari tu,walaupun ak taw xde sape yang baca blog ak nie,ak nk bagtaw jugakla walaupon ak x sefamous cik epal ,ben ashaari ke or elia ..ak xkisah yang penting blog nie medium ak luahkan perasaan suka duka ak..dan ak nk kawan -kawan ak taw yang ak xreti layan perasaan nie(kenkadang-kadang je).tu sebabnye ak malas nk fikir pasal cinta2 nie..@_@..tu je..

full stop
takde story dah..ape lagi pegilah blog orang len plak..hehehhe




Friday, October 14, 2011

the reason why

salam..
 this is my journey in life 
the time cant get back to orginal position
i feel so sad because it my 1st time 
i lose the person who are always encourage me in doing things
and tell me what should and shouldn't i do..

       this is my heartbeat 

although im not his close grandaughter but i still cant sleep well 
and i cant still accept that my granpa are passed away.
almost a week i cry until today..
i lose my spirit to face the world
the 'talkactive liesha" doesnt exit anymore
i came out with diferent personality 
and always hope that the time can get back
only 'kain pelekat" become my pillow everyday.
i miss him a lot
thursday,18 oct 2011 and 5.20 pm
always in my mind..
when i told my mom  that i cant accept my granpa are passed away
my mom  told me : yang pergi tetap pergi tp kenapa setiap kali teringatkan atok 
hati ni rasa perit..'
only yassin become a link between us
ohh..I MISS HIM SO MUCHHHHHHHHHHHHHHH!!
atok,adik nk atokkkkkkkkk~~~



Saturday, July 30, 2011

terase gua masuk af la plak..

hello bloggers..lame xupdate blog..
bukan xnak tp cari ilham nk bg ramai followers
(eceh aca-aca kau HOTkan)
heheh.

rindu jugak kt blog nie tp klu update pun..bukan ad sape bace..
bosan ahh..
sebenarnye nak citer sikit..
pada malam khamis tu
pegi makan kt seksyen 8
sedap meh sup die..
name kedai xtaw la plak..
bersama cik jeely,deqreen n akak hajjar
(p/s new housemates)
tetiba cik jeely bercerita pasal blog plakkan
so cakapla malas nk update blog..xder owng bce..
gua kne kritic baek je dgn deqreen n  cik jeely.
downg cakap
cik jeely: "liesha kau xpayahla pkai perkataan saye dalam blog kau macam nerd je"
 liesha:"ak memmang nerd pun"heheh
cik jeely: "kau gunekan bahasa harian kau je..kat luar kan kau pkai ak kau..xyahla bersaye-saye nie".
liesha: x..sebenarnye ak ase sopan skit gune saye2 nie..
deqreen: tp liesha nie boleh dimaafkan memang die ad mention yg die nerd time first2 tu.
p/s: reen gua sayang lu lebeyla..hahahah..


sorry ye..sebenarnye memang ad niat nk guna bahasa sendiri,ad identiti sendiri tapi gua perlukan sifu.

lagipun..blog ni bukan sekadar nak famous je..need to deliver ur infomation
sory yana..ak nk rehatkan diri sampai ak ase ak da boleh ad ramai follower..
p/s gpun kau taukan ak mmg hancus bm nie..hehehh


editted on: sehari sebelum puase..mak ..nk blik!!!!

Friday, June 24, 2011

iklan sebentar

nak  citer nie..tp bg salam dululah kan..
okeh..assalamualaikum..hehe(jawab le da xreti ke)hihih
yelah sekarang nie saye tengah tanam anggur kat rumah
kalau  rajin pegila kdai mak saye 
alah dekat je..jalan kaki pun boleh.
kalau nk taw mak saye bukak kedai makan..
jual biase2 je..macam abc dan sebagainye..
itula..time xde orang saye lepakla kt kedai mak tu..
tetibe ad kereta JPJ taw,tahan sebijik van nombor plat thailand
memang kat perak banyak van camtu lalu..bisness ape ntah..
buruh kasar kot..
pastu dah tahan kereta pemandu van tadi kuarla..than pegawi JPJ  tu ade tiga orang
seorang cover line kt depan  lg dua orang kat belakang sana..
saye nmpak kot..baek punye pemandu tu sua duet..aduhhai..
macamni ke pegawai kerajaan bekerja..tp bukan semuala..
tp sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga taw tak..
pak cik JPJ oii..bawak2 la insaf skit..

RASUAH MEMBAWA PADAH!!
macam iklan da..hehheehh

Friday, June 10, 2011

KPOP GIRL GROUP TIMELINE PART 1

      hi,blogger!!
lame xupdate blog..rase malas plak..
lagipun penulisan saye takdela bagus manepun..
kenkadang ade jugak bace blog orang ,yelah nak improve writing..
tp huh memang failla..hahah..

ok,tak payahla citer pasal penulisan kat blog ni 
straight to the point je..saye memang suke giler kpop ni
yelah pengaruh rakan sebaya..hehe
saye ingatkan kpop ni bermusim rupenye TIDAKK..
sebab ape??..ntahla..
once kite dah tengok kpop jadi addict plak..
sungguh!!bile orang tanye lagu melayu o english ape yg best atau terbaru
SUMPAH,saye xtaw langsung..
tp kalau tanye artis  korea mane dah wat comeback or debut..
SAYE TAW!!
heheh
gilerla..addict betol..
oklah..
sekarang nak citer girl group korea mane yang debut dulu
selalu kite dengar girl generations,kara,4minutes,wondergirl..
tp pernah x dengar JEWELRY??
tak sangat kan..makneyer susahla nk dengar..kan??
revolusi girl group bermula dari JEWELRY ni lah..

DEBUT: MARCH 2001
                                JEWELRY

*group member ni selalu je bertukar,so saye pon susah nak kenal pasti 
*time first mini album dowang kurang mendapat sambutan,thats why kurang popular tp yang pasti dowang punye come bulan april 2011


            
                                        


                                                   
                                                  
 DEBUT:MARCH 2006                     BROWN EYES GIRL

*macam kenal je kan..lagu popular dowang 'adacrabra' member die adalah..jae,mirya,narsha dengan ga-in
*ga-in ahli termuda call maknae..die nie pernah ada dalam reality tv 
"WE GOT MARRIED" dengan jo-kwon dari 2AM,dalam program reality tu ad banyak couples..tp dowangla paling high ranking..

                                                                              

  
DEBUT: FEBRUARY 2007                                                     
  WONDER GIRLS

 *member terdiri daripada min sun ye,park ye eun,kim yoon bim,sun mi and so hee.
*popular lagu dowang adalah "no body" meletopla lagu dowang nie sampai masuk pasaran america,dikira hebatla


                                                                        

DEBUT:MARCH 2007                        KARA
                     
*members: gyuri,hara,nicole dan seung yeon
*lagu popular dowang time debut tu, honey
* kara ni memang popular kat japan berbanding korea mungkin sebab lagu dowang yang sweet..
*selain dari tu,salah sowang member group nie pernah ske kat deasung BIGBANG..tp deasung tak layan sangat..bajet sikit deasung nie..hahah..jgn marah..





                                                                  

    DEBUT:AUGUST 2007                    GIRL GENERATIONS/SNSD
*first group yang debut paling ramai iaitu 9 ahli 
 taeyon,seohyun,yuri,hyeyon,jessica,tifanny,sunny,soo young dan yoona
*cun2 kot dowang nie,heheh..lagu paling best dowang 'GEE"..
soehyun dalam group ni jugak pernah menyertai reality tv same batch dgn BEG ga-in dalam "WE GOT MARRIED" dengan yong hwa dari CNBLUE merangkap abang ipar  saye..hahah(jonghyun..saranghaeyo)
















.















Thursday, May 19, 2011

contest friends forever

hye - hye
seperti biase keje saye memang xxde pun..
asyik bukak facebook dgn blog..bosan..
bile je bukak blog saye memang suke  check sape yg suke tinggalkan link kt kotak bercakap saye tu..
jadi,saye pun bukakla blog empunye contest nie shafmechy menarik je
apelagi joinla..hadiah pun macam menarik je...
sponsor by droplethouse


sesiape pun boleh join jugak..its free..haha
macam ads facebook plak..hehehe
kalau ad rakan blogger yang berminat bolehla ke SINI ^_^




dan gambar yg saye pertaruhkan adalah.............jeng-jeng..


gambar ni di ambil baru-baru nie...dekat  RUNAWAY, TIMES SQUARE.
saye yang berbaju hijau tu ^_^
kalau ikotkan pertemuan kami secara tidak sengaje kat unisel
sebab time tu,hostel unisel berkehendakan 6 orang satu rumah..
so, kebetulan saye time tu duduk dekat sebelah dowang kt dewan utama..
adela kawan kami yang lamar saye,eceh...saye pun on jelah..
xsangke sampai sekarang kami bersahabat..
HONESTLY,saya memang sayang sangat  dekat insan- insan  diatas tu..

 dr tepi kiri tu name die MIRA:seorang yang mempunyai minat yang same dengan saye,bukan setakat minat je macam-macam lgla..yana dengan reen pun ad cakap yang kami nie macam kembar je..yeke?heheh..tapi satu je mira nie..jenis xnak kalah dgn saye..kalau saye suke kim hyung joong,die pun sibuk je nk join minat adoii..sabo je le..


sebelah mira tu name die REEN :penyabar orangnye..bg saye,orang pertama yang saye cari kalau kt unisel tu adalah die..sebab die nie seorang yang menenangkan...reen nie suke masak..sedap ke tidak..kitawong ni melantak je..asal halal..hahahah

YANA: seorang yang kelakar,bersahaja dan manje..just like her like the way she is..pink lovers same mcm reen..tapi yana nie seorang yang jimat air...untungla faried nanti..bill air mesti free punyela..xpun kalau setakat duatiga hengget je..heheh


walau apepun,kami memenuhi kekurangan masing-masing,

macam jari kite jugak, kalau jari kite ade empat jari je macam xsempurna je
kalau ad jari lima pun xde kuku xboleh jugak.
rasenye umur  persahabatan kami dh mencecah 4 tahun dah..
harap-harap biarla bertahan persahabatan nie sampai akhir hayat.

itulah KAMI THE GENGS
LUV U GUYS~!!!

so saye nk tag dekat :_


dan saye amat berbangge dan suke jike saye dapat baju nie


baju nie tajaan droplet house,dan saya nak sangat sebab baju nie cute sangat!!











Wednesday, May 18, 2011

mengape citer indonesia panjang berjela-jela..???


hye blogger sume..
dah lame saye xpdate blog..malasla..
gpun..minggu sudah-sudah sibuk g s.alam bersame  cik jelly dan reen..
bile je menapak kt unisel s.alam..terasa rindunye kt unisel bestari jaye..
itulah bak kate orang..dah dapat yang barang elok xreti nk hargai..sekarang baru nk menyesal..huhu

okeh..
itu bab lain..skang saye nk citer tahap kepuashatian saye terhadap dramaseries indonesia nie..
kalau citer panjang berjela xde isi langsung drama plain btol...
macam citer nie


saye pun xtaw dekat mane bestnye citer nie..nk kate hero xencem xde la plak
tp 
DIMANE???

memandangkan saye adelah penganggur sementara nie
memang saye rajin tengok stupid box tu(tv)
kalau nak katekan sayela penonton yang setia  tv nie..
xkirela citer ape...

persoalannye dalam citer drama series indonesia 
kenapekah...??

* kalau setiap kejadian yang mengejutkan..eg. kebakaran rumah puan anita marshanda kene nganga lame2..pelik btolla..
bak kate mak saye menganga je 10 minit..
hahah

saye pun xfaham citer macamni..kenapela tv3 suke sangat citer yang menbosankan macam nie..
 cubela anda fikirkan..

p/s: maaf jika anda peminat setia dramaseries indonesia..

Sunday, May 8, 2011

contest semua tentang empat



assalamualaikum
n
annyoenghesayo

sorry ye cik jeely lambat wat entry nie lambat.sebenarnye malas jugak nk update blog nie..heheh..tp atas permintaan kawan TERCHENTA!! terpakse la menyokong dari tepi..heheh...dan kepade cik penganjur teruskan usaha!! fighting!!
kalau ad yang berminat nk join sile ke Zon MisS pOLkA dOT









1. 4 perkara describe about urself

     ~ talkactive,ske giller bercakap kenkadang orang len yg penat tgk saye bercakap.
       ~manje,memang manje pun..akak saye ske jelous kalau saye balik hujung minggu je,saye ske menyempit kat mak saye..cian abah saye..XBERI PELUANG!!.hahah
 ~ well prepare,setiap kali nk wat something mesti pk sampai hujung dunia..heheh
~ ske bangun lambat sejak jd pengangur nih..heheh..teruk btol..anak sapa nih!!.

2. 4 nama manje kamoo

~ adieq,al maklumla bongsukan..tp kak saye ske ambik title tu sejak kebelakangan nih..(CEMBURULA KATAKAN)hahah
~ liesha, sebabnye name saye boleh wat lidah mak cik or sepupu  tergeliat nie la singkatan die..
~ niesha,name nie digune oleh jiran0jiran ak..sebab dowang xtaw name penoh saye..kenkadang teringin jugak nk tunjuk IC kat dowang..heheh
~meliesya fernando,ame ni abg wan (jiran ak) ske panggil kalau jumpe..ni sebab deman citer rosalinda dulu..xpasal2 sume orang panggil saye gune name tu..adehh
          
 3.4 perkara baik yang kamoo buat hari nie

~ basuh baju,suri rumah current job saye..heheh
~tolong mak saye kat kebun saye..tapi kene gigit semut api td,hampeh punye semut..saman ko kang baru taw.
~ cium mak saye..sebab arini HARI IBU..KAMSAHAMIDA EOMMA..SARANGHAE!!
~tolong kak saye alihkan pasu td kt depan umah..penat kot..kasar tangan saye..eceh..heheh

  4. tempat yang teringin nak pergi

~seoul,korea..adehh..dapat jumpe artis korea yg comey-comey..GATAI..heheh
~mecca,nak ajk mak dgn abah sekali..
~taman tasek taiping,lepak dengan kawan-kawan sambil makan kfc..hikhik
~rumah donald trump,bestnye..aiyoo...dapat ke saye pergi ye???heheh
   
      
 5.4 benda wajib bawa kalau kuar

~pen n buku,entahla nape kne ad..jadi habit dr dulu lg..
~jam,ase len btol xde jam ni..penah tertinggal sekali,last-last sampai tempat jual jam saye beli jam baru..hihihi
~tisu,name pun perempuan,,sediakan tisu sebelum makeup cair..eceh..mamacam pakai makeup..heheh
~bedak compact,mane taw,tibe-tibe ad jerawat..bolehla cover ckit..hehe

                                        

          6.4 perkara kamoo buat sebelom join contest nie

~kemas baju,sebab esok nk g s.alam..anta result..huhu
~tengok mentor,best ke??layan je lah..best xbest len citer..huhu
~bukak fb,mak aii penuh wall dengan tagging member termasuk contest ni..penat remove bende2 tu..semak je..heheh
~bace surat khabar,konon nk tgk ad x citer artis korea..adela skit..bosan btol metro ni..adehh..

           7.4 orang yang kamoo sayang di dunia nie.

~ Maha Pencinta saye,sapela saye tanpaNya..
~mak saye, mak-mak adieq nk tgk skit syurga kat bawah tapak kaki mak boleh??
~abah,sayang btol saye dgn abah saye,,kenkadang terase sedey tengok abah saye,yelah sebab nak jage adik beradik die,abah hilang salah satu deria yang kita ad..huhu
~adik-beradik saye,kalau dowang xder xbest hidup saye..hehe

             
  8.4 jenis ragam manusia yang kamoo jumpe arini..

~ ad aunty nak cari rumah sewa sebelah rumah..adeke panggil saye akak..baru 21 maaa..heheh
~ad jiran selang dua umah saye,asyik masam je muke,,ce..senyum skit..peace!!
~jiran sebelah umah saye termenung jauh nampak..ingat pakwe kat sarawak ke??tettt
~bangla belakang umah ak nie..kalau nk mandi pun dalam bilik airla..adeke mandi kat belakang umah ak..tawla tutup..tp agak2la..pastu mandi beramai-ramai plak tu..korang nie..xsuci dah mate ak..hikhik..

9.4 misi yang mesti kamoo capai tahun nie

~nak dapatkan lesen saye..L baru..lambat btol..penat la nk tunggu..huhu
~kalau ad rezki nk sambung degree tahun nie..nak score deanlist lg..
~nak kumpul duet..nak kene bayar ptptn la..adehhh..pandai gune xreti nk bayar plak..heheh
~nak beli ketela..heheh..tp nk tunggu greenlight mak saye dulu..huhu


10.4 habit buruk kamoo..

~ bangun lambat..tp baru-baru nie je..hehheh
~kuat makanla..adehh..boley gemokla camne..
~malas nk contact sape2 dah..ntahla..jadi mlas plak..trauma..hahah
~mulut bisa ckit..sorryla ye sape2 yg terkena..geram kenkadang..grrrr..

11.4 perkara yang kamoo fobia

~ular,xkire ular plastic ke..anak patung ular ke..yang penting ko tu ular..penah ak demam seminggu taw pasal ular plastic..
~ pacat,conclusion die binatang yg xberkaki sumpah ak geli..euwwww..
~exam,normalla kalau ak fobia kalau nak xzam..kalau boleh nak sumbat kt celah-celah otak ilmu tu..hihi
~nek moto,saye penah xcident dulu,tiap kali nek moto mengigil tangan saye..huhu

12.4 sebab join contest nie..
~cik jeely  suh join..tp mlas jugakla..maap na..
~tetibe mood nk ad..sebab tu saye wat..kang jumpe kat s.alam bising plak mak cik tu..
~menang,kalau ad rezki adela..kalau xde cube len kali..heheh
~nak try camne ase join contest nie..ni contest pertama saye join taw..bagila saye menang,,heheh


dan tugasan terakhir saye..tagging


Thursday, May 5, 2011

unexpected disaster!!

dari awal lg feeling x sedap dua tiga hari
kowang taw nape??
DISASTERRRRRRR



memandang saye memang yg agk panctual saye memang pantang dengan sape2 yg suke lengahkan mase
bile berurusan
xkirela engkau sape..kenkadang baik kawan sendiri saye sound je..
sekarang saye ad maslah sape nk tolong???


citer die camne,adalah makhluk tuhan nie..
nak nikah..tapi balik dari banting malam nikah tu
nak dijadikan cerita plak,kereta bakal pengantin tu boleh plak rosak kt area lumut..
hhaaa..hambik kau..sudah taw nk nikah baru nk balik..
sesampai je kat umah ak nie,baru terkocoh-kocoh nk salin bajula..apelah..
last-last bapak pengantin perempuan hangin dgn KAU..padan muke KAU!!
bapak budak perempuan tu kate esok baru nikah sekali dengan kenduri...ak yg xde kene mengene kene make-up engkau bagai..
tp xkesahla..
yang menjadi masalah nye sekarang..nak nikah duet mas kahwin xkuar lg dari bank..
cube korang fikirkan...ni lagi satu cerite nye..makhluk Allah nie pegila bank tu ..tp masalahnye..
aiiii..liesya lagi-lagi masalah...nak taw ape..bank kad kne telan sedap x citernye??

inilah dikatekan DISASTER MARRIAGE !!!..
so dalam keadaan gopoh gapah tu carila orang nk pinjam duet..
sume orang xde..dan yang menjadi mangsanye
AQU..!!!!
korang taw berape duet ak yg makhluk tuhan ni pkai??
RM800.00!!..sgr bernilai kot duet ak tu..kalau x korang tak kahwin taw..
pastu setelah(che..bkn men setelah ak)ehhehe..ok2..sambung balik..
dah selesai sume dah..janji nak pulangkan selase..xpulang2 sampai malam..ak pun mula nk start drama bersiri apelagi menangislah..huhu..
yelah korang ak harap duet balance ptptn tu je nk sambung degree..yelah ak malas nk mintak kat makbapak ak..ak nak berdikari.manage finance ak sendiri..
bapak ak apelagi,mule la bebel..adohh..KAU NIE AK BG PINJAM WATLA CARA MEMINJAM!!!
pastu kate nk bagi esoknye,esoknye jd esoknye lg..bape kali nak esok..apsal xbg TAHUN DEPAN JE!! KAN SENANG!!!
bilela KAU nak bg nie??ak dahla xsuke nk mintak-mintak kat orang nie..hadohhhhhh



last-last sekali,mak ak call terus abg makhuk Allah and sound tepet je..malam tu jugak die datang bawak duet..
AHHH..LEGAAAAAAAAAAAAA..BARU LEH TDOQ MALAM ..HEHEH
yelah alasan kejap-kejap kate kerete rosak la..bank kne kuar duet 24jamla..adoiii..
aii..betol-betol DISASTERLA.
bak kate pepatah melayu sediakan payung sebelom hujan!!
faham!!








Saturday, April 23, 2011

entry sentap SAPE???


haish..part nie yg saye btol xsuke..
saye nie memang xpandai kalau issue2 yg melibatkan hati nie..
tambahan lg kalau orang yang nk sentap dgn saye nie kawan baek sendiri
baru-baru nie kawan baek saye sentap dengan saye..nk dekat 3-4 message saye anta kat die tp still xreply..
sedey nok..dahla kitaowang kawan dah nk dekat 5 tahun..


asalnye begini..
siti : liesha-liesha nati ak balik kite tgk red riding hood nk..mcm best je..
saye: ak xtaw lagi,takot busyla..skang ak tgh amik lesen ni..
siti :yela,ang je la y bz..xpela nati ak ajk membe ak y len je,dowg free je selalu..xpe2
saye: poyola nk majuk2 dgn ak..ak just takot klu ad klass yg 10 jam tu.
siti :ye la 2, tiap2 arikan kelasnye..go on ..xela ak xde masalah..
saye: apsal plak nie?? nk jd ........ jgk ke??hahahh..weh ak ad citer dream high nak x??(konon nk alihla)
p/s:....... tu name orang 
pastu saye try sedaye upaye xnak bg die majuk tp ..hampeh.
last- last dah sent n rep penat..saye kirim msj  begini "weh siti soela..ak taula ak mmg lemah bab2 mcmne..ak mmg xret nk pujuk orang..klu ang xreply jgk..xpelah..tp kalau ang dah cool balik baru ak message balik..k..then..bye n gud luck xzam mnggu depan k..''

haish..conclusion die..saye yg xsedap aty
cukupla dgn masalah..
pastu janganla kalau-kalau ad owang terniat nk kawan dgn saye sabab saye sebab saye xBEST macam orang len.
huhuhu
pastu bertambah2 masalah lagi..mmgla kata orang klu xde masalah bkn hidupla namenye...tp..i feel really tired of that feeling..i want to life freely n happy with the person i love..
siti.you're a the part of my life that always cheer me up rather than others friends..
when i with you my smile never gone..that makes me love you more..


siti 'aisyah SARANGHAE kene letak comma nati majuk lg.




p/s ; ni sume salah KAU




Saturday, April 9, 2011

brain food for student!!

jom update blog!!nape perlu update blog orang nk bace ke blog ak yg kusut camne??
the answer is.: watever!! klu nk bce
bacela..klu xnak sudah....ADA AQ KESAH..heheh..

sebenarnye saye nk wat conclusions sepanjang perjalanan sy sbg seorang student..
nampaknye..ape yg sy perasan..student kite nie ske sgt bende ni


taw xkorang sume bende nie xbgus untuk memory korang..
dan cube korang fikirkan..
nape maggi malaysia xpenah diexport ke luar negara???
korang fikirla ye...
setiap sem mmg sy selalu tgk maggi nie menjadi stock yg penting bg student..even my friends
huhu

mmgla setiap kali sy ckp bende kat kawan2..mesti dowang jawab cmne
'alah namekan student,nk bli mknan mahal'
tp kowang sanggup xkorbankan otak kowang sbab nk jimat?? 
come on la,otak kowang tu nk pakai lame
duet tu sampai bile xpenah cukup..
btol x??
so mlasla nk leter lame2 sebenarnye byk lg..
sy confirm mesti kowang pun ad yg taw..

so sy nk kenalkan dgn mknan yg berkhasiat je untuk korang ye..

MEMORY


taw x..bende nie..klu xtaw xdapatla nk tlong..
makanla bende nie sekali selawat ye...

carrot-mengaktifkan metabolisma dln otak.
nenas- bagus untuk ingat long texts.

LEARNING

kubis- bagus untuk handle stress

lemon-meningkatkan kemampuan perseptif

ATTENTION

udang-memanjang tempoh kite fokus



bawang-mencairkan darah n  otak menerima oxygen dgn baik

kekacang-menguatkan saraf dan membentuk zat yg diperlukan untuk menerima maklumat

IMPORTANT!!


mineral water

haa..tulah kisahnye nk kongsi ckit..
bkn ape ni sume untuk korang jugak..
nk kate pandai xdelah..
tp
 pas amalkan bende2 camne..alhamdulilah..makin hari terase bijak plak.
.hehheh
DAN
kowang kne taw jugak mkn kne jage n jgnlalah mlas plak..n jgn lupe pd YG SATU.
klu mlas xmenjadi jugak ..
ape yg penting sekali niat kite ye..

segment ini ditaje oleh froggie corporation.




Thursday, March 24, 2011

Korean Fever!!!!

hye..eyhh salah2
annyeonghaseyo...
hahhaha..
amacam...ad korea sikit x???
huhu
hmm..wat pengetahuan korang sume saye dh menamatkan pengajian kt unisel..
so time cuti-cuti nk buang tebiat la sikit kt umah..hehe
layan korea..heheh
kalau korang nk taw,sepanjang seminggu kt umah
habis sume satu family sy speaking korea..
yg kelakarnye..mak saye pun dh terikut..lawak btol...
'adik..ottoeke???'
hahahha..boleh guling2 saye kt rumah nie..
wahhh...chinca(really)..i can influence people more than expected..
ni klu donald trump bace blog saye ni,laju-laju die hire bawah marketing department
hahahahh
itu mak saye, tp kakak saye yg selalunye layan jiwang-jiwang2 macam spoon bagai 
dah mula layan super junior..
aigoooo...ottoeke..
hahahah..
hmm,,,selain speaking korea
saye adela jugak wat activity len..
belajar masak ddbukkie(spicy rice cakes)
tp bahan-bahan susahla ckit nk cari...
snack nie saye terase nk mkn sejak saye tgk princess hour..
wahhh bashta(delicious)!!!
ha..ada lagi..buat korang-korang yg suke tgk citer korea 
disarankan korang tgkla citer 'SECRET GARDEN'sebabnye best sgt!!
kalu nk taw citer camne tgkla sendiri..sy dh marathon 2 kali dah sampai xtdo..
pastu kne bising bangun lambat..
huhuh..
eomma..joesonghabnida..^_^


                                                     
                   hyun bin:my oppa..hehehe
  oppa saranghae!!!hahah..gediknye ak...aigooooooo ^_^
  



Saturday, February 26, 2011

cer citer

 Sebenarnye td baru lepas tlong kak sepupu wat catering kt RTM
memang saye sgt letih..
tapi tangan mengajak saye menaip plak..
so hape lg taipla ape yg ko nk taip..heheh

so kesahnye begini..td settle everything je,bukakla fb..saje je usha2 kengkawan..
time bukak je..penuhkot wall saye..
ni sume angkara najat nabilah dan beberape orang lg..huhu
tetiba terfeeling plak tengok kengkawan sume dh berpunye..huhu
saye?? hahhah..
kelakar2(sebenarnye xpun kelakar saje je wat2)uhuh

hmm..
bende nie dh berzaman dh jd hot issue kt sume orang disekeliling saye..
especially my mom..
risau jgk die..saye cool je..
kowang nie memang gelabah siput btol.

so,atas dasar minggu lepas saye kene sound dgn budak-budak rumah 
katenye
"kak liesha nie umor dh 21 tahun,bf pun xde,pastu xpenah couple pon..biar btol..bohongla'
nie statement  die ea,bkan saye
'cantik cenggini xder bf,xcaye ak"
heheheh
byakla ko punye cantik taty..
tempeleng ko kang.
heheh

nape saye xder bf??
jawapannye..
saye "TAKUT" faham x..
mmgla saye adela ske kt sowang mamat nie ni 
tp
atas alasan-alasan yg munasabah dan serawak..
saye terima je..
im okayla guys..
'DONT WORRY BE HAPPY'
mmgla kite kne cari cinta tp belajar dulu kot..
tp yang penting mmg saye ske mamat tu..tetttttt
hehhehehe