Friday, June 24, 2011

iklan sebentar

nak  citer nie..tp bg salam dululah kan..
okeh..assalamualaikum..hehe(jawab le da xreti ke)hihih
yelah sekarang nie saye tengah tanam anggur kat rumah
kalau  rajin pegila kdai mak saye 
alah dekat je..jalan kaki pun boleh.
kalau nk taw mak saye bukak kedai makan..
jual biase2 je..macam abc dan sebagainye..
itula..time xde orang saye lepakla kt kedai mak tu..
tetibe ad kereta JPJ taw,tahan sebijik van nombor plat thailand
memang kat perak banyak van camtu lalu..bisness ape ntah..
buruh kasar kot..
pastu dah tahan kereta pemandu van tadi kuarla..than pegawi JPJ  tu ade tiga orang
seorang cover line kt depan  lg dua orang kat belakang sana..
saye nmpak kot..baek punye pemandu tu sua duet..aduhhai..
macamni ke pegawai kerajaan bekerja..tp bukan semuala..
tp sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga taw tak..
pak cik JPJ oii..bawak2 la insaf skit..

RASUAH MEMBAWA PADAH!!
macam iklan da..hehheehh

Friday, June 10, 2011

KPOP GIRL GROUP TIMELINE PART 1

      hi,blogger!!
lame xupdate blog..rase malas plak..
lagipun penulisan saye takdela bagus manepun..
kenkadang ade jugak bace blog orang ,yelah nak improve writing..
tp huh memang failla..hahah..

ok,tak payahla citer pasal penulisan kat blog ni 
straight to the point je..saye memang suke giler kpop ni
yelah pengaruh rakan sebaya..hehe
saye ingatkan kpop ni bermusim rupenye TIDAKK..
sebab ape??..ntahla..
once kite dah tengok kpop jadi addict plak..
sungguh!!bile orang tanye lagu melayu o english ape yg best atau terbaru
SUMPAH,saye xtaw langsung..
tp kalau tanye artis  korea mane dah wat comeback or debut..
SAYE TAW!!
heheh
gilerla..addict betol..
oklah..
sekarang nak citer girl group korea mane yang debut dulu
selalu kite dengar girl generations,kara,4minutes,wondergirl..
tp pernah x dengar JEWELRY??
tak sangat kan..makneyer susahla nk dengar..kan??
revolusi girl group bermula dari JEWELRY ni lah..

DEBUT: MARCH 2001
                                JEWELRY

*group member ni selalu je bertukar,so saye pon susah nak kenal pasti 
*time first mini album dowang kurang mendapat sambutan,thats why kurang popular tp yang pasti dowang punye come bulan april 2011


            
                                        


                                                   
                                                  
 DEBUT:MARCH 2006                     BROWN EYES GIRL

*macam kenal je kan..lagu popular dowang 'adacrabra' member die adalah..jae,mirya,narsha dengan ga-in
*ga-in ahli termuda call maknae..die nie pernah ada dalam reality tv 
"WE GOT MARRIED" dengan jo-kwon dari 2AM,dalam program reality tu ad banyak couples..tp dowangla paling high ranking..

                                                                              

  
DEBUT: FEBRUARY 2007                                                     
  WONDER GIRLS

 *member terdiri daripada min sun ye,park ye eun,kim yoon bim,sun mi and so hee.
*popular lagu dowang adalah "no body" meletopla lagu dowang nie sampai masuk pasaran america,dikira hebatla


                                                                        

DEBUT:MARCH 2007                        KARA
                     
*members: gyuri,hara,nicole dan seung yeon
*lagu popular dowang time debut tu, honey
* kara ni memang popular kat japan berbanding korea mungkin sebab lagu dowang yang sweet..
*selain dari tu,salah sowang member group nie pernah ske kat deasung BIGBANG..tp deasung tak layan sangat..bajet sikit deasung nie..hahah..jgn marah..





                                                                  

    DEBUT:AUGUST 2007                    GIRL GENERATIONS/SNSD
*first group yang debut paling ramai iaitu 9 ahli 
 taeyon,seohyun,yuri,hyeyon,jessica,tifanny,sunny,soo young dan yoona
*cun2 kot dowang nie,heheh..lagu paling best dowang 'GEE"..
soehyun dalam group ni jugak pernah menyertai reality tv same batch dgn BEG ga-in dalam "WE GOT MARRIED" dengan yong hwa dari CNBLUE merangkap abang ipar  saye..hahah(jonghyun..saranghaeyo)
















.