Thursday, May 19, 2011

contest friends forever

hye - hye
seperti biase keje saye memang xxde pun..
asyik bukak facebook dgn blog..bosan..
bile je bukak blog saye memang suke  check sape yg suke tinggalkan link kt kotak bercakap saye tu..
jadi,saye pun bukakla blog empunye contest nie shafmechy menarik je
apelagi joinla..hadiah pun macam menarik je...
sponsor by droplethouse


sesiape pun boleh join jugak..its free..haha
macam ads facebook plak..hehehe
kalau ad rakan blogger yang berminat bolehla ke SINI ^_^




dan gambar yg saye pertaruhkan adalah.............jeng-jeng..


gambar ni di ambil baru-baru nie...dekat  RUNAWAY, TIMES SQUARE.
saye yang berbaju hijau tu ^_^
kalau ikotkan pertemuan kami secara tidak sengaje kat unisel
sebab time tu,hostel unisel berkehendakan 6 orang satu rumah..
so, kebetulan saye time tu duduk dekat sebelah dowang kt dewan utama..
adela kawan kami yang lamar saye,eceh...saye pun on jelah..
xsangke sampai sekarang kami bersahabat..
HONESTLY,saya memang sayang sangat  dekat insan- insan  diatas tu..

 dr tepi kiri tu name die MIRA:seorang yang mempunyai minat yang same dengan saye,bukan setakat minat je macam-macam lgla..yana dengan reen pun ad cakap yang kami nie macam kembar je..yeke?heheh..tapi satu je mira nie..jenis xnak kalah dgn saye..kalau saye suke kim hyung joong,die pun sibuk je nk join minat adoii..sabo je le..


sebelah mira tu name die REEN :penyabar orangnye..bg saye,orang pertama yang saye cari kalau kt unisel tu adalah die..sebab die nie seorang yang menenangkan...reen nie suke masak..sedap ke tidak..kitawong ni melantak je..asal halal..hahahah

YANA: seorang yang kelakar,bersahaja dan manje..just like her like the way she is..pink lovers same mcm reen..tapi yana nie seorang yang jimat air...untungla faried nanti..bill air mesti free punyela..xpun kalau setakat duatiga hengget je..heheh


walau apepun,kami memenuhi kekurangan masing-masing,

macam jari kite jugak, kalau jari kite ade empat jari je macam xsempurna je
kalau ad jari lima pun xde kuku xboleh jugak.
rasenye umur  persahabatan kami dh mencecah 4 tahun dah..
harap-harap biarla bertahan persahabatan nie sampai akhir hayat.

itulah KAMI THE GENGS
LUV U GUYS~!!!

so saye nk tag dekat :_


dan saye amat berbangge dan suke jike saye dapat baju nie


baju nie tajaan droplet house,dan saya nak sangat sebab baju nie cute sangat!!











Wednesday, May 18, 2011

mengape citer indonesia panjang berjela-jela..???


hye blogger sume..
dah lame saye xpdate blog..malasla..
gpun..minggu sudah-sudah sibuk g s.alam bersame  cik jelly dan reen..
bile je menapak kt unisel s.alam..terasa rindunye kt unisel bestari jaye..
itulah bak kate orang..dah dapat yang barang elok xreti nk hargai..sekarang baru nk menyesal..huhu

okeh..
itu bab lain..skang saye nk citer tahap kepuashatian saye terhadap dramaseries indonesia nie..
kalau citer panjang berjela xde isi langsung drama plain btol...
macam citer nie


saye pun xtaw dekat mane bestnye citer nie..nk kate hero xencem xde la plak
tp 
DIMANE???

memandangkan saye adelah penganggur sementara nie
memang saye rajin tengok stupid box tu(tv)
kalau nak katekan sayela penonton yang setia  tv nie..
xkirela citer ape...

persoalannye dalam citer drama series indonesia 
kenapekah...??

* kalau setiap kejadian yang mengejutkan..eg. kebakaran rumah puan anita marshanda kene nganga lame2..pelik btolla..
bak kate mak saye menganga je 10 minit..
hahah

saye pun xfaham citer macamni..kenapela tv3 suke sangat citer yang menbosankan macam nie..
 cubela anda fikirkan..

p/s: maaf jika anda peminat setia dramaseries indonesia..

Sunday, May 8, 2011

contest semua tentang empat



assalamualaikum
n
annyoenghesayo

sorry ye cik jeely lambat wat entry nie lambat.sebenarnye malas jugak nk update blog nie..heheh..tp atas permintaan kawan TERCHENTA!! terpakse la menyokong dari tepi..heheh...dan kepade cik penganjur teruskan usaha!! fighting!!
kalau ad yang berminat nk join sile ke Zon MisS pOLkA dOT









1. 4 perkara describe about urself

     ~ talkactive,ske giller bercakap kenkadang orang len yg penat tgk saye bercakap.
       ~manje,memang manje pun..akak saye ske jelous kalau saye balik hujung minggu je,saye ske menyempit kat mak saye..cian abah saye..XBERI PELUANG!!.hahah
 ~ well prepare,setiap kali nk wat something mesti pk sampai hujung dunia..heheh
~ ske bangun lambat sejak jd pengangur nih..heheh..teruk btol..anak sapa nih!!.

2. 4 nama manje kamoo

~ adieq,al maklumla bongsukan..tp kak saye ske ambik title tu sejak kebelakangan nih..(CEMBURULA KATAKAN)hahah
~ liesha, sebabnye name saye boleh wat lidah mak cik or sepupu  tergeliat nie la singkatan die..
~ niesha,name nie digune oleh jiran0jiran ak..sebab dowang xtaw name penoh saye..kenkadang teringin jugak nk tunjuk IC kat dowang..heheh
~meliesya fernando,ame ni abg wan (jiran ak) ske panggil kalau jumpe..ni sebab deman citer rosalinda dulu..xpasal2 sume orang panggil saye gune name tu..adehh
          
 3.4 perkara baik yang kamoo buat hari nie

~ basuh baju,suri rumah current job saye..heheh
~tolong mak saye kat kebun saye..tapi kene gigit semut api td,hampeh punye semut..saman ko kang baru taw.
~ cium mak saye..sebab arini HARI IBU..KAMSAHAMIDA EOMMA..SARANGHAE!!
~tolong kak saye alihkan pasu td kt depan umah..penat kot..kasar tangan saye..eceh..heheh

  4. tempat yang teringin nak pergi

~seoul,korea..adehh..dapat jumpe artis korea yg comey-comey..GATAI..heheh
~mecca,nak ajk mak dgn abah sekali..
~taman tasek taiping,lepak dengan kawan-kawan sambil makan kfc..hikhik
~rumah donald trump,bestnye..aiyoo...dapat ke saye pergi ye???heheh
   
      
 5.4 benda wajib bawa kalau kuar

~pen n buku,entahla nape kne ad..jadi habit dr dulu lg..
~jam,ase len btol xde jam ni..penah tertinggal sekali,last-last sampai tempat jual jam saye beli jam baru..hihihi
~tisu,name pun perempuan,,sediakan tisu sebelum makeup cair..eceh..mamacam pakai makeup..heheh
~bedak compact,mane taw,tibe-tibe ad jerawat..bolehla cover ckit..hehe

                                        

          6.4 perkara kamoo buat sebelom join contest nie

~kemas baju,sebab esok nk g s.alam..anta result..huhu
~tengok mentor,best ke??layan je lah..best xbest len citer..huhu
~bukak fb,mak aii penuh wall dengan tagging member termasuk contest ni..penat remove bende2 tu..semak je..heheh
~bace surat khabar,konon nk tgk ad x citer artis korea..adela skit..bosan btol metro ni..adehh..

           7.4 orang yang kamoo sayang di dunia nie.

~ Maha Pencinta saye,sapela saye tanpaNya..
~mak saye, mak-mak adieq nk tgk skit syurga kat bawah tapak kaki mak boleh??
~abah,sayang btol saye dgn abah saye,,kenkadang terase sedey tengok abah saye,yelah sebab nak jage adik beradik die,abah hilang salah satu deria yang kita ad..huhu
~adik-beradik saye,kalau dowang xder xbest hidup saye..hehe

             
  8.4 jenis ragam manusia yang kamoo jumpe arini..

~ ad aunty nak cari rumah sewa sebelah rumah..adeke panggil saye akak..baru 21 maaa..heheh
~ad jiran selang dua umah saye,asyik masam je muke,,ce..senyum skit..peace!!
~jiran sebelah umah saye termenung jauh nampak..ingat pakwe kat sarawak ke??tettt
~bangla belakang umah ak nie..kalau nk mandi pun dalam bilik airla..adeke mandi kat belakang umah ak..tawla tutup..tp agak2la..pastu mandi beramai-ramai plak tu..korang nie..xsuci dah mate ak..hikhik..

9.4 misi yang mesti kamoo capai tahun nie

~nak dapatkan lesen saye..L baru..lambat btol..penat la nk tunggu..huhu
~kalau ad rezki nk sambung degree tahun nie..nak score deanlist lg..
~nak kumpul duet..nak kene bayar ptptn la..adehhh..pandai gune xreti nk bayar plak..heheh
~nak beli ketela..heheh..tp nk tunggu greenlight mak saye dulu..huhu


10.4 habit buruk kamoo..

~ bangun lambat..tp baru-baru nie je..hehheh
~kuat makanla..adehh..boley gemokla camne..
~malas nk contact sape2 dah..ntahla..jadi mlas plak..trauma..hahah
~mulut bisa ckit..sorryla ye sape2 yg terkena..geram kenkadang..grrrr..

11.4 perkara yang kamoo fobia

~ular,xkire ular plastic ke..anak patung ular ke..yang penting ko tu ular..penah ak demam seminggu taw pasal ular plastic..
~ pacat,conclusion die binatang yg xberkaki sumpah ak geli..euwwww..
~exam,normalla kalau ak fobia kalau nak xzam..kalau boleh nak sumbat kt celah-celah otak ilmu tu..hihi
~nek moto,saye penah xcident dulu,tiap kali nek moto mengigil tangan saye..huhu

12.4 sebab join contest nie..
~cik jeely  suh join..tp mlas jugakla..maap na..
~tetibe mood nk ad..sebab tu saye wat..kang jumpe kat s.alam bising plak mak cik tu..
~menang,kalau ad rezki adela..kalau xde cube len kali..heheh
~nak try camne ase join contest nie..ni contest pertama saye join taw..bagila saye menang,,heheh


dan tugasan terakhir saye..tagging


Thursday, May 5, 2011

unexpected disaster!!

dari awal lg feeling x sedap dua tiga hari
kowang taw nape??
DISASTERRRRRRR



memandang saye memang yg agk panctual saye memang pantang dengan sape2 yg suke lengahkan mase
bile berurusan
xkirela engkau sape..kenkadang baik kawan sendiri saye sound je..
sekarang saye ad maslah sape nk tolong???


citer die camne,adalah makhluk tuhan nie..
nak nikah..tapi balik dari banting malam nikah tu
nak dijadikan cerita plak,kereta bakal pengantin tu boleh plak rosak kt area lumut..
hhaaa..hambik kau..sudah taw nk nikah baru nk balik..
sesampai je kat umah ak nie,baru terkocoh-kocoh nk salin bajula..apelah..
last-last bapak pengantin perempuan hangin dgn KAU..padan muke KAU!!
bapak budak perempuan tu kate esok baru nikah sekali dengan kenduri...ak yg xde kene mengene kene make-up engkau bagai..
tp xkesahla..
yang menjadi masalah nye sekarang..nak nikah duet mas kahwin xkuar lg dari bank..
cube korang fikirkan...ni lagi satu cerite nye..makhluk Allah nie pegila bank tu ..tp masalahnye..
aiiii..liesya lagi-lagi masalah...nak taw ape..bank kad kne telan sedap x citernye??

inilah dikatekan DISASTER MARRIAGE !!!..
so dalam keadaan gopoh gapah tu carila orang nk pinjam duet..
sume orang xde..dan yang menjadi mangsanye
AQU..!!!!
korang taw berape duet ak yg makhluk tuhan ni pkai??
RM800.00!!..sgr bernilai kot duet ak tu..kalau x korang tak kahwin taw..
pastu setelah(che..bkn men setelah ak)ehhehe..ok2..sambung balik..
dah selesai sume dah..janji nak pulangkan selase..xpulang2 sampai malam..ak pun mula nk start drama bersiri apelagi menangislah..huhu..
yelah korang ak harap duet balance ptptn tu je nk sambung degree..yelah ak malas nk mintak kat makbapak ak..ak nak berdikari.manage finance ak sendiri..
bapak ak apelagi,mule la bebel..adohh..KAU NIE AK BG PINJAM WATLA CARA MEMINJAM!!!
pastu kate nk bagi esoknye,esoknye jd esoknye lg..bape kali nak esok..apsal xbg TAHUN DEPAN JE!! KAN SENANG!!!
bilela KAU nak bg nie??ak dahla xsuke nk mintak-mintak kat orang nie..hadohhhhhh



last-last sekali,mak ak call terus abg makhuk Allah and sound tepet je..malam tu jugak die datang bawak duet..
AHHH..LEGAAAAAAAAAAAAA..BARU LEH TDOQ MALAM ..HEHEH
yelah alasan kejap-kejap kate kerete rosak la..bank kne kuar duet 24jamla..adoiii..
aii..betol-betol DISASTERLA.
bak kate pepatah melayu sediakan payung sebelom hujan!!
faham!!